Norske Billedkunstnere bruker medlemssystemet Zubarus. Under kan du finne informasjon om innlogging på medlemssidene, samt praktisk info om våre digitale medlemskort. Du kan også lese om hvordan man får og betaler faktura for medlemsskapet.

Logg inn her

Vi har et nytt medlemssystem, og i den forbindelse får alle medlemmene en egen medlemsside. Denne siden inneholder din personlige medlemsinformasjon som du selv kan endre på, samt se medlemskap og fakturaer.

Logg inn med mobilnr som brukernavn. Har du utenlandsk nummer, så vil det være eposten din. Etter å ha logget inn med passordet du ble tilsendt, husk å lage ditt eget passord. Dette gjør du ved å skrive inn det ønskede passordet i ruten «endre passord», deretter en gang til i «gjenta passord» og til slutt trykker «oppdater». Bruk dette passordet neste gang du logger deg inn, i stedet for det du fikk tilsendt.

Om adressen din er feil, eller om du ikke bor på din folkeregistrerte adresse, er det viktig at du gir oss beskjed. Vi bruker folkeregisteret for å dobbeltsjekke adressene når vi sender ut Billedkunst. Bor du ikke på denne adressen vil det med andre ord kunne føre til at du ikke får magasinet.

E-post med korrekt adresse sendes til nbk@billedkunst.no.

Faktura på medlemskontingent vil komme fra Zubarus på vegna av NBK. Betaling vil i tiden fremover skje via e-faktura dersom dette er tilgjengelig. I øvrige tilfeller vil vi sende ut faktura over e-post. Om du ikke har mobil eller e-post registrert hos oss, vil du motta faktura i posten på samme måte som tidligere.

Om du fortsatt ønsker å motta faktura i posten, selv om du har mail eller telefon i våre systemer, er det også mulig. Du kan endre betalingsmetode på «Min Side», eller sende epost til nbk@billedkunst.no.

Betaler du med e-faktura eller via e-post, vil du etter registrert betaling motta et elektronisk medlemskort. Dette vil bli sendt som sms til din mobil når full betaling av kontingent er registrert i vårt system.

Vi sender ut to purringer, en på våren og en på høsten. Om kontingenten ikke er betalt innen november, så vil man få en siste advarsel om at medlemskapet blir steng om fakturaen ikke betales, og 1.desember stenges medlemskapet til de som ikke har betalt. Ønsker man å åpne medlemskapet senere, så må fakturaen for det året man ble sperret først betales.

For å laste opp bilde må du logge seg inn på medlemssiden din. Du skal på et tidspunkt ha mottatt en sms med brukernavn og passord fra NBK, evnt en epost om du ikke har mobilnr. registrert hos oss.

Under «medlemsinnlogging», klikk på logg inn. Da vil du kommer inn på en side med mulighet til å legge inn brukernavn og passord. Om du ikke finner det vi har sendt deg, legg inn mobilnummer som brukernavn og trykk «Glemt passord?», så vil du få en sms med nytt passord. Om du får beskjed om «ukjent brukernavn», så kan det være du ikke har mobilnummer registrert hos oss, så prøv da med epost. Om du får samme beskjed igjen, ta kontakt på nbk@billedkunst.no, så hjelper vi deg finne ut av det.

Når du har fått logget deg inn, så vil du få en side med tredelt informasjon. På venstre side kan du endre personalia og passord, på høyre side ligger dine fakturaer, og midt på er det plass til bilde. Velg «Bla gjennom», finn fram bildet du vil bruke og dobbeltklikk på det. Så må du trykke på «last inn bilde», og da vil du se det dukke opp.

For å komme med på kortet må bildet legges inn før vi sender det til deg. Det blir sendt et par dager etter du har betalt kontingenten.

Om du får medlemskort elektronisk, vil du få en sms fra NBK hvor det står «Her er medlemskortet ditt i Norske Billedkunstnere» etterfulgt av en lenke. Lenken fører til den PDF fil med to sider som er ditt medlemskort. For å laste ned og lagre på telefonen, følg bruksanvsiningen under. Husk at du må ha oppdatert programvare.

Android:

1. Klikk på lenken. Du vil få spørsmål om å åpne eller laste ned, velg laste ned.
2. Gå til skjermen med appene dine, og finn appen «mine filer». Om du ikke ser den, søk etter den i søkefeltet. Åpne den.
3. Velg «Nedlastninger» under kategorier. Her skal kortet ha lagt seg helt øverst, og har et gult miniatyrbilde. Hold inne på filen så den blir merket av.
4. Nederst vil du få flere alternativer, velg de tre prikkene, evnt. vil det stå «mer».
5. Velg deretter «Legg til på startskjemen». Da legger det seg en kopi på skrivebordet ditt som du kan åpne kortet fra, og som du kan flytte på samme måte som en app.

Iphone versjon 1

1. Trykk på lenken til medlemskortet ditt.
2. Når medlemskortet vises på telefonen, klikker du på «dele»-tegnet i midten på menyen nederst.
3. Velg alternativet «Legg til på Hjem-skjermen» (du må kanskje bla litt ned for å finne dette alternativet).
4. Velg et navn, f.eks. «NBK medlemskort» og klikk «Legg til» øverst i høyre hjørne.
5. Du vil nå finne medlemskortet blant appene dine.

Iphone versjon 2

1.Trykk på lenken til medlemskortet ditt.
2. Når medlemskortet vises på telefonen, klikker du på «dele»-tegnet øverst til høyre i fanen.
3. Velg «Legg til nytt hurtignotat» (du må kanskje bla litt ned for å finne dette alternativet).
4. Velg deretter «Arkiver» øverst til høyre.
5. Du vil nå finne medlemskortet i «Mine notater»