Foruten et abonnement på Norges eldste nålevende kunstpublikasjon – fagbladet Billedkunst, får medlemmer tilgang til blant annet kunstneropphold og gunstige forsikringsordninger. Se fullstendig oversikt over medlemsfordeler under.

Som medlem i NBK har du tilgang på juridisk bistand i spørsmål knyttet til ditt kunsteriske virke.

Les mer her

Kunstnerforsikringen en egen forsikringsordning for medlemmer av en rekke kunstnerorganisasjoner.

Organisasjonene har gått sammen om å innhente tilbud på medlemsforsikringer på vegne av en stor gruppe med medlemmer, og valgte forsikringsleverandøren Tryg Forsikring.

For de opplistede private forsikringene og næringsforsikringene er det fremforhandlet egne vilkår og priser for organisasjonene som samarbeider om Kunstnerforsikringen.

Som medlem kan du eksempelvis tegne personforsikringer som dekker ved død og uførhet – både for deg selv og for ektefelle/samboer – til langt lavere priser enn det man kan oppnå som privatperson uten medlemskap. For eksempel kan det for de fleste være fornuftig å tegne en dødsrisikoforsikring i Kunstnerforsikringen i stedet for en dyr gjeldsforsikring på boliglånet i banken, siden en gjeldsforsikring ofte vil koste det mangedobbelte.

Sjekk selv i prislisten hva du kan spare.

I tillegg til de private forsikringene og næringsforsikringene med egne priser og vilkår for Kunstnerforsikringen, kan du som medlem få rabatt på alle øvrige forsikringer ved å kontakte Tryg og vise til forsikringssamarbeidet din organisasjon har inngått.

Du kan da få rabatt på Trygs forsikringer på bil, hus, båt, fritidsbolig m.m., og avhengig av hvor mange forsikringer du tegner vil du få en rabatt på mellom 17 og 27 prosent på Trygs ordinære priser.

Som kunstner har du kanskje også behov for næringsforsikringer, og Kunstnerforsikringen tilbyr egne medlemsbetingelser på blant annet yrkesskadeforsikring, kontorforsikring og sykeavbruddsforsikring. Se mer om disse under informasjonen om det enkelte produkt.

Hvis du også har behov for andre næringsforsikringer – for eksempel atelierforsikring eller transportforsikring for kunst – kan du kontakte Tryg og få medlemsrabatt også på disse.

Norske Billedkunstnere samarbeider med følgende organisasjoner om Kunstnerforsikringen:

NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere

Norsk Komponistforening

Norsk Skuespillerforbund

Grafill

Norske Dansekunstnere

Forbundet Frie Fotografer

Norsk Filmforbund

Norske Kunsthåndverkere

 

Kontakt Kunstnerforsikringen på telefon: 23 11 33 16.

The International Association of Art (IAA) Europe er et nettverk med rundt 40 nasjonale medlemsorganisasjoner som representerer visuelle kunstnere. Norske Billedkunstnere er nettverkets norske medlemsorganisasjon – og dermed den eneste kunstnerorganisasjonen i Norge som kan tilby medlemmer IAA-kortet (International Identity Card for Professional Artists). På baksiden av ditt medlemskort finnes ditt IAA-kort.  

IAA Europe representerer en av fem kulturelle regioner i verden som utgjør International Association of Art (IAA) – den største internasjonale ikke-statlige organisasjonen for visuelle kunstnere, med over 100 medlemsorganisasjoner. IAA har vært tilknyttet UNESCO siden 1954, og samarbeider med andre organisasjoner som driver innenfor kunst og kultur. IAA distribuerer identitetskort for profesjonelle kunstnere, som gir nedsatt pris eller gratis adgang til  en rekke utstillinger og visningssteder i Norge og utlandet.

Se oversikt over visningssteder og utstillinger

I 1910 undertegnet blant andre Christian Krohg en kontrakt med Forsvarsdepartementet om å leiekommandantboligen på Citadelløya, «til evig tid». Han og de andre representerte Bildende Kunstneres styre – forgjengeren til Norske Billedkunstnere (NBK).

Medlemmer av NBK har muligheten til å søke om rimelige opphold her i sommerhalvåret. Det leies ut seks rom med i alt 15 sengeplasser. Opphold skjer på ukesbasis i åtte uker om sommeren – fra mandag til søndag. Hele huset leies for 9 000 kroner per uke. Ateliermuligheter. Fiske- og bademuligheter.

Søknad med ønsket tidsperiode og antall voksne/barn, sendes på e-post til NBK. Opphold prioriteres til søkere som ikke tidligere har vært på øya, dernest søkere som ikke har vært der på lenge. Tildeling skjer i første halvdel av mars, så søknader må være inne til 1. mars.

Ny-Ålesund er verdens nordligste bosetning og befinner seg 79º nord. Dette bittelille stedet er opprinnelig et nedlagt gruvesamfunn, omgjort til et internasjonalt forskningssenter for klima og miljø. Befolkningen varierer fra rundt 30 personer om vinteren til 150 om sommeren, når forskerne inntar det lille samfunnet.

NBK’s medlemmer har mulighet for opphold i dette samfunnet mellom 1.september og utgangen av februar. Man får et enkeltrom med eget bad i bygget Evenstad, der det er felles oppholdsrom med stue og et lite kjøkken. I tillegg får man et arbeidsrom som har helvegg med vinduer med flot utsikt i et annet bygg. Vær obs på at alt innhold under oppholdet må man stå for selv, men man får en kontaktperson for det praktiske.

Det går fly to ganger i uken tur/retur mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund, og man må booke hos Kings Bay for å få plass på flyet.

Opphold i Ny-Ålesund fås ved å sende en med prosjektbeskrivelse til NBK på nbk@billedkunst.no, med ønske om datoer. Ved godkjenning kan kunstneren søke om økonomisk støtte på 30 000 kroner fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH).

Alle måltider inntas på messa i forskningsstasjonen, og besøkende betaler for kost og losji til Kings Bay. Dette må betales på forhånd av reisen. På grunn av fare for isbjørn og de ekstreme værforholdene er det uforsvarlig å ferdes alene utenfor byområdet. Skal en bevege seg utenfor stasjonen, må en ha bestått skyteprøve – og bære våpen.

For mer informasjon og søknadsskjema, kontakt oss på e-post.

Rabatt oppnås ved fremvisning av medlemskort dersom intet annet er spesifisert.

 

Rammeverksteder

Artifix – Galleri & Innramming tilbyr 25 prosent rabatt på innramming av egne verk.

Mester Rammer tilbyr 20 prosent kunstnerrabatt ved innramming av egne verk.

Brodins tilbyr 15 prosent rabatt på innramming av egne verk.

Krane Galleri & Rammeverksted gir opptil 20 prosent rabatt på innramming.

 

Kunstmateriell

Thaugland  gir opp til 35 prosent rabatt på varer. I tillegg til å vise medlemskort oppgir du kode: 1242009 ved kjøp.

Minde Snekkeri tilbyr 15 prosent rabatt på heltre plank i ulike tresorter – xfiner, MDF og finert MDF. Medlemmer får 20 prosent rabatt ved kjøp av hele plater av xfiner og MDF 244 x 122 cm.

Christ Engebretsen & Søn gir 10 prosent rabatt på ordinære varer. Rabatten øker etter hvert som man kjøper materiell. Les mer om rabattvilkår på tegne.no.

Happy Homes Torshov gir 20 prosent rabatt på maling fra Gjøco, tape, maleverktøy og kunstprodukter.

TORSO kunstartikler gir 10% rabatt på kunst- og tegneutstyr til NBKs medlemmer. Rabatten gis både i TORSOs butikker og i nettbutikken. Ta kontakt på nbk@billedkunst.no for kode.
I TORSO-butikkene gis rabatten mot fremvisning av medlemskort: Oslo (Torso Vulkan), Asker (Fargerike Asker) og Kristiansand (Hobbyhimmelen).

Tudos tilbyr 15 prosent rabatt på alle produkter. Kontakt NBK på e-post for å få medlemskode: katrine@norskebilledkunstnere.no

 

Fakturatjeneste

Sendregning.no gir 30 prosent rabatt på alle tjenester. Rabatten oppnås ved først å registerere deg som bruker på nettsiden; deretter sender du en e-post til hjelp@sendregning.no, med navn, organisasjontilhørighet og medlemsnummer.

Hotell

Thon Hotell gir 12–15 prosent rabatt på hotellrom (15 prosent ved bestilling mer enn 12 dager i forveien). Kontakt Norske Billedkunstnere på e-post nbk@norskebilledkunstnere.no for å benytte deg av rabatten.

Regnskap

Fiken gir 15 prosent rabatt på sitt regnskapssystem. Dette er et enkelt online regnskapsprogram, et system som er rettet mot små selskaper (AS og enkeltpersonforetak) og som gjør det enklere å føre eget regnskap. Rabatten oppnås ved å opplyse om medlemskap ved bestilling.

For å få rabatt i Fiken gjør du følgende:
– Hvis du allerede har en bruker i Fiken kan du fylle ut skjema for å få rabatten lagt til.
– Dersom du ikke har en bruker i Fiken fra før og ønsker prøve gratis i 30 dager kan du registrere deg med denne linken. 

 

Tripletex gir deg gratis etablering når du velger regnskapsprogrammet deres. Dette er et brukervennlig regnskapsprogram, laget for et sømløst samarbeid med regnskapsførere. Rabatten oppnås ved å ta kontakt med Frederik Mohn i Tripletex, på frederik.mohn@tripletex.no eller telefon +47 41 07 82 85