Utgangspunktet for intervjuet er bøker jeg har skrevet, men jobber jeg gjør i kulturlivet ellers, ble også nevnt. Jeg husket ikke så mye av det jeg jeg hadde sagt, etter at journalisten hadde gått igjen, men da jeg leste intervjuet ble jeg svært fornøyd, så jeg takket «ja» da de spurte om jeg kunne tenke meg å være avbildet på forsida av bladet.
Reaksjonene på intervjuet var mange og ulike, særlig var det flere som hadde sett forsidebildet på Narvesen, biblioteket eller legekontoret. Jeg må ærlig talt si at jeg ikke tenkte så mye på at bladets tittel og mitt ansikt sammen kunne vekke undring. Et par takket meg for at jeg turte å representere «sånne som dem». Andre lurte på om det går bra med meg. Og en hadde stusset, fordi han utelukkende forbandt uttrykket «psykisk helse» med dårlig psykisk helse. Noe han mente at jeg vel ikke hadde?
Sistnevnte hadde helt rett og veldig feil samtidig. Jeg har ikke spesielt dårlig psykisk helse, ikke nå lenger. Feiltagelsen hans gjelder tanken om at psykisk helse er noe som først opptrer ved at den blir dårlig. Alle har vi psykisk helse, døgnet rundt, alltid. Vi har ulikt anlegg for at den kan bli dårlig, det skyldes genetikk og oppvekst. Vi er dessuten ulikt opplært til å møte livets mange utfordringer, og ikke minst får vi dem ujevnt fordelt gjennom livet. Der enkelte av oss blir tildelt livets grønne gren å sitte på, er andre mindre heldige.