Ahmed Umar er for tiden aktuell med utstillingen ‘Glowing Phalanges’ på Kunstnernes Hus. Foto: Julie Hrnčířová / Studio Abrakadabra.

Kunstner Ahmed Umar i samtale med Grace Tabea Tenga med utstillingen ‘Glowing Phalanges’ som bakteppe. Samtalen varer i 40–60 minutter med mulighet for spørsmål.

Grace Tabea Tenga.
Tid og sted: 11. april kl. 18:00, Kunstnernes Hus
Samtalen er del av Billedkunst live og gjennomføres denne gangen i samarbeid med Kunstnernes Hus. Gratis inngang. Velkommen!

Ahmed Umar (f. 1988 i Sudan, bor i Norge) har over flere år markert seg som kunstner og er nå aktuell med soloutstillingen ‘Glowing Phalanges’, som vises til og med 16. april ved Kunstnernes Hus. «Umar setter søkelyset på identitet, religion og kulturelle verdier [og bruker] personlige erfaringer som verktøy for å formidle historier om fortielse og fremmedgjøring.» Blant annet vises hele 99 skulpturelle bønneperler; de fleste med utgangspunkt i «eksotiske suvenirer» forestillende mennesker og dyr, men dekonstruert og formet på ny av Umar selv – og hvor de kommersielle tingene de en gang var, har fått ny betydning. Les mer om Umar og utstillingen her.

Grace Tabea Tenga (f. 1994) er psykolog, aktivist, danser samt skribent og kritiker for en rekke tidsskrifter og aviser – blant annet KlassekampenNorsk ShakespearetidsskriftScenekunst.no og Periskop – med særområde dans og scenekunst. Hun har også skrevet flere artikler for Billedkunst, herunder et intervju med Umar i 2020. I tillegg har hun intervjuet kunstneren for minigrafien til utstillingen som utkommer i april. Mer om Tabea Tenga her.