Marin Håskjold (f. 1993 i Trondheim, bor i Oslo) er fotograf og filmskaper, utdannet ved Nordland kunst- og filmskole. Blant de mest kjente verkene er Hva er en kvinne (2020), en prisbelønt film som følger en iscenesatt konfrontasjon om kjønn og rettigheter i en garderobekontekst. Håskjolds arbeider har vært vist i både inn- og utland. Foto: selvportrett.
Tid og sted: Onsdag 10. mai kl. 14:00, Heimdal kunstforening.

NB: Vi åpner dørene klokken 13:00 slik at utstillingen kan besøkes i forkant av samtalen.
Adresse: Lundemobakken 1, 7022 Heimdal (turen tar 19 minutter med bil fra Trondheim S, eller en god halvtime med kollektivt!)

Arrangementet er del av Billedkunst live og gjennomføres denne gangen i samarbeid med de involverte kunstnerne og Heimdal kunstforening. Gratis inngang. Hjertelig velkommen!
Foto: Marin Håskjold og Christa Barlinn Korvald.
På utstillingsplakaten er to kropper, nokså nakne der de kun er iført truse. De ses bakfra der de står på en bryggekant og holder hender. Hva handler så utstillingen «Butch Don’t Cry» om?

Christa Barlinn Korvald og Marin Håskjold har samarbeidet gjennom flere prosjekter. Dette er deres første utstilling sammen. Gjennom film, tegning, foto og scenografiske installasjoner forteller de to om samhold og fellesskap, men også om terror under fjorårets Pride, som fremdeles berører sterkt. 

Billedkunst besøker utstillingen i dens siste visningsuke, og duoen, representert ved Håskjold, samtaler med Anna Ulrikke Andersen om (skeive) offentligheter – og om hvordan offentligheten kan se ut gjennom et knippe skråblikk. Samtalen varer i 40–60 minutter med mulighet for spørsmål.

Les med om utstillingen her.

Etter arrangementet inviterer vi de som vil til å bli med på et glass på Habitat i Trondheim sentrum.

Anna Ulrikke Andersen er arkitekturhistoriker og filmskaper, og jobber som førsteamanuensis i kunsthistorie ved NTNU. I sitt arbeid bruker hun bevegelige bilder som kunstnerisk utviklingsarbeid for å utforske spørsmål relatert til sted, arkitektur, kropp og historie. Hun er forfatter av boka Following Norberg-Schulz: An Architectural History through the Essay Film (2022) og arbeider nå med prosjektet «An Architecture of Chronic Illness». Hun skriver kunstkritikk for ArtScene Trondheim, sitter i redaksjonsrådet til Metode, og er fagansvarlig for Norges første sommerskole i arkitektur og kunst for unge med nedsatt funksjonsevne ved ROM for kunst og arkitektur Oslo. Foto: Mikkel Due.
Christa Barlinn Korvald (f. 1994) er kunstner, tegner og scenograf med utdanning fra Kunsthøgskolen i Oslo. Barlinn Korvald har vist arbeider ved blant annet BO, Skiens Kunstforening, Kunstverein Leipzig og i Oslos gater. Korvald er også en del av kunstnergruppa som vant Høstutstillingsprisen 2022 for verket Vi går ned med stil og engangsgrill. Foto: Marin Håskjold.
Utstillingen «Butch Don’t Cry» vises på Heimdal kunstforening 15. april–14. mai. Foto: Io Sivertsen.

«Butch Don’t Cry» er kuratert av Una Mathiesen Gjerde og vises ved Heimdal kunstforening i perioden 15. april–14. mai 2023. Utstillingen er støttet av Norsk kulturfond og Billedkunstnernes Vederlagsfond.