Spør du om dette motivet på Høstutstillingen, får du sannsynligvis ikke svar 07.09.2018 Høstutstillingen

Definition of Terms av Amelia Beavis-Harrison. Foto: Vegard Kleven/ NBK

I løpet av de fem ukene Høstutstillingen vises på Kunstnernes Hus, vil du se tre personer som skiller seg ut i svarte gensere. De er del av en performance av kunstner Amelia Beavis-Harrison.

Britiske Amelia Beavis-Harrison, bosatt både i Oslo og Birmingham, er debutant på Høstutstillingen. Hun bruker terminologi fra Utlendingsdirektoratet (UDI) for å skape en performance hun har kalt Definition of Terms  – et av de mer politiske verkene i årets utstilling.

Rom for samtale

Det er Høstutstillingens egne ansatte som deltar i Beavis-Harrisons performance. Publikum får se tre av dem i svarte gensere med UDIs definisjoner av begreper som alle er relatert til utestengelse fra Norge. Bare innimellom går de ansatte gå i dialog med publikum om verket de er en del av. Da vil de forsøke å åpne opp for en samtale, ved å sette seg ned med den som spør. Publikum må imidlertid innstille seg på å ikke få et svar, men heller en henvisning til  til UDIs nettside.

– Verket er ment å skape rom for refleksjon, ifølge kunstneren.

– Å anerkjenne hva disse begrepene betyr for hver og en av oss, være bevisst våre privilegier.

Amelia Beavis-Harrisons verk kan oppleves på Høstutstillingen på Kunstnernes Hus i perioden 8. september – 14. oktober. Foto: Vegard Kleven/ NBK