Norges viktigste scene for samtidskunst basert på fri innsendelse – søknadsfrist 4. mars 19.02.2019

Norske Billedkunstnere arrangerer Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen – Norges viktigste scene for samtidskunst basert på fri innsendelse. Siden den åpnet dørene for første gang i 1882 har den vært en magnet for kunstnere, kritikere og publikum. Søkeperioden for Høstutstillingen 2019, statens 132. kunstutstilling, er 4. februar–4. mars.

Den Nasjonale Jury møtes igjen i mars, for å vurdere søknadene til Høstutstillingen 2019. Juryering av Høstutstillingen, Statens Kunstutstilling er et kunstnerstyrt ansvar – det eneste som står igjen på nasjonalt nivå. Juryen: Tom Stian Kosmo, Anders Kjellesvik, Marte Aas, Julie Lillelien Porter, Joar Nango og Anna Ihle.

Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen er en kunstnerjuryert gruppeutstilling basert på fri innsendelse. Alle kunstnere som bor i Norge og norske kunstnere bosatt i utlandet ønskes velkommen til å søke Høstutstillingen. Det er ikke et krav å være utdannet kunstner, heller ikke at man må være medlem i en kunstnerorganisasjon. Hver søker kan søke med opptil tre verk. Kunstnergrupper kan søke via en representant. Besøk Høstutstillingens nettside for mer informasjon om søkeprosessen.