Gyrid Garshol er ansatt som daglig leder i Norske Billedkunstnere 08.03.2018

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i Norges tredje største kunstnerorganisasjon – en som lenge har vært blant de viktigste fagpolitiske aktørene på kunstfeltet. Jeg ser også frem til å kunne bidra i videreutviklingen og styrkingen av NBK som både en stødig og handlekraftig organisasjon for kunstnerne, sier påtroppende daglig leder Gyrid Garshol.

Garshol har over 20 års ledererfaring, blant annet fra Kunsthøgskolen i Oslo, Høgskolen i Akershus, Elopak og Handelshøyskolen BI. Nå kommer hun fra en periode som interimleder i kunstnerorganisasjonen Forbundet Frie Fotografer.

– NBK har vært inne i en utfordrende periode fagpolitisk siden 2013, parallelt med at endringsprosesser og modernisering av organisasjonen har krevd mye ressurser internt. Nå har vi fått på plass en daglig leder som er god på strategi, virksomhetsstyring og organisasjonsutvikling, sier styreleder Hilde Tørdal.

Foruten omfattende ledererfaring kan Garshol også vise til gode resultater i tidligere stillinger, i tillegg til at hun har god innsikt i hvordan kunstnerorganisasjoner arbeider fagpolitisk.

– Vi har nå fått en ny kulturminister og en regjering med en ny kulturplattform, og for billedkunstnerne betyr dette at vi både har en krevende og spennende tid framfor oss. Da er det betryggende at styret er samstemte om at vi har ansatt en erfaren leder som kan videreutvikle organisasjonen og sørge for at vi kan fortsette å nå de strategiske målene vi har satt oss, sier styreleder Hilde Tørdal.

Garshol tar over etter Mari Aarre, som sa opp sin stilling i desember i fjor.